"Καταυλισμός Νεοκτίστων": Ποιός υποβαθμίζει τη λογική των κατοίκων;







Στο να υποβαθμιστεί η κοινή λογική των κατοίκων του συνοικισμού Νεοκτίστων Ασπροπύργου που μένουν για δεκαετίες στη περιοχή, με σκοπό την εξίσωσή τους με τους ρομά που διαβιούν στα Νεόκτιστα, φαίνεται πως έχουν μπεί το τελευταίο διάστημα η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, ο Δήμος Ασπροπύργου αλλά και οι σύλλογοι της συνοικίας οι οποίοι κατα κάποιο τρόπο έχουν διχάσει στον απόλυτο βαθμό τους κατοίκους.





Όλα ξεκίνησαν από επιστολή που εστάλη στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νεοκτίστων από την Αντιπεριφέρεια, στην οποία με υπογραφή της Περιφερειάρχη κας Ρένας Δούρου τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου παρουσιάζονται στο σύνολό τους ως καταυλισμός ρομά μαζί με τους αντίστοιχους στη περιοχή του Ζεφυρίου αλλά και του Βλυχού Μεγάρων. Στις περιοχές αυτές πρόκειται να πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση σε προκαθορισμένες ημερομηνίες μιας και ήδη έχει βγεί κονδύλι αξίας 4500 €.





Η επιστολή αυτή συντάχθηκε με ημερομηνία 6/5/2016 και αριθμό πρωτοκόλλου 85062 χωρίς την αίσθηση της επικινδυνότητας λόγω πιθανών διαπληκτισμών μεταξύ ρομά και μονίμων κατοίκων. Αμέσως μετά τη λήψη της εν λόγω επιστολής, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος εξέφρασε τη δυσσαρέσκειά του προς τους υπευθύνους της Αντιπεριφέρειας έτσι ώστε να υπάρξει διορθωτική παρέμβαση και επανασύνταξη της επιστολής με την εξάλειψη του όρου "καταυλισμός" από τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.





Παράλληλα, γυναίκες της περιοχής κινητοποιήθηκαν με σκοπό την παρουσία τους σε απολογιστική σύσκεψη της Αντιπεριφέρειας (παρουσία της κας Δούρου) στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας το απόγευμα της Τετάρτης 11/5/2016 με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την αστοχία στον χαρακτηρισμό των Νεοκτίστων ως καταυλισμό μέσα από την επίμαχη επιστολή.





Παρόλα αυτά, η ασυνεννοησία μεταξύ των μελών του Εξωραϊστικού Συλλόγου με τις "Κροκωνίδες", έβαλε στη μέση τους υπόλοιπους συντοπίτες οι οποίοι έψαχναν να βρουν άκρη για το αν θα υπάρξει η όχι κάποια κινητοποίηση για το ζήτημα που προέκυψε.








Με νεότερη ανακοίνωσή του το μεσημέρι της 11ης Μαϊου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος ανήρτησε στα social media την νέα τροποποιημένη από την περιφέρεια επιστολή η οποία δεν αναφέρει τα Νεόκτιστα ως καταυλισμό, παράλληλα όμως ο όρος "καταυλισμός ρομά" έφυγε και από τις περιοχές του Βλυχού και του Ζεφυρίου στις οποίες ο όρος ισχύει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανασταλεί η κινητοποίηση που ετοίμαζαν να κάνουν οι γυναίκες των Νεοκτίστων.





Η τραγική ειρωνία είναι η εξής: Από το γραφείο δημάρχου βγήκε ανακοίνωση στην οποία ούτε λίγο-ούτε πολύ, ο Δήμος Ασπροπύργου καλεί την περιφέρεια να έρχεται σε επαφή με αυτόν πριν προβεί στον όποιο χαρακτηρισμό θα ήθελε να αποδόσει σε συνοικίες του όπως τα Νεόκτιστα.





...και δεν είναι μόνο αυτό ! Αν, λέμε αν, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου έμπαινε στη διαδικασία να διαμαρτυρηθεί λεκτικά στην κα. Δούρου (η οποία είναι η ανώτερη πολιτική προϊσταμένη του ως Περιφερειάρχης), αυτό δεν θα ήταν τίποτε άλλο παρά μια αποτυχημένη ένδειξη ισχύος καθώς δεν θα έπρεπε όλοι να ξεχνάμε πως σε σύσκεψη που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και είχε ως κύριο θέμα την πάταξη της εγκληματικότητας, είχε πει μπροστά σε όλους τους παρεβρισκόμενους πως τα Νεόκτιστα αποτελούν καταυλισμό με τη δύση του Ηλίου (...και δεν είναι τυχαίο αυτό αφού ούτε και οι αστυνομικές αρχές επεμβαίνουν αν κληθούν από μόνιμους κατοίκους τις βραδυνές ώρες).





Όλος αυτός ο φαύλος κύκλος, έχει τελικά ως αποτέλεσμα το ότι η θεατρική παράσταση θα γίνει στα Νεόκτιστα θεωρούνται - δεν θεωρούνται καταυλισμός και πως προκειμένου να υποβαθμιστεί η νοημοσύνη των κατοίκων και να μην υπάρχει συνέχεια στο θέμα, η Αντιπεριφέρεια έθεσε διαδικτυακά στη "Διαύγεια" την νέα τροποποιημένη επιστολή με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου στην οποία αφαιρείται από όλες τις περιοχές ο όρος "καταυλισμός ρομά".
















Ούτε λίγο - ούτε πολύ, αυτή η ενέργεια εξισώνει τους για πολλές δεκαετίες μόνιμους κατοίκους των Νεοκτίστων Ασπροπύργου με τους ρομά που έχουν εγκατασταθεί παράνομα και μη στον συνοικισμό. 





...και θέτουμε κλείνοντας το παρακάτω ερώτημα: Αφού εμμέσως πλην σαφώς ρομά και δημότες στα Νεόκτιστα φαίνεται πως πρέπει κατα το σκεπτικό κάποιον να εξισωθούν, μετά από το ζήτημα που προέκυψε, μήπως οι μόνιμοι κάτοικοι θα έπρεπε να χαίρουν και των πολλών διευκολύνσεων -ανέσεων που έχουν οι ρομά; (π.χ. ρευματοκλοπές, υδατοκλοπές, κάρτες αλληλεγγύης, ασυλία, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ...και πάει λέγοντας...) ;;;





Στη τελική ανάλυση, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουμε, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχουμε κι όποιος θέλει να παραπονεθεί η διεύθυνση είναι Πλ. Κουμουνδούρου 1 , Αθήνα.




ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη

Άδεια Creative Commons
Στο A.P.N. - ASPROPYRGOS PRESS NEWSROOM χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές