Άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας ...για ένα δάγκωμα σκύλου !








Το πρόσφατο περιστατικό με την φονική επίθεση ροτβάιλερ σε ανήλικο παιδί φαίνεται να ξύπνησε το αίσθημα προστασίας των δυνάμεων της αστυνομίας η οποία λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης 5/5/2016 κινητοποιήθηκε σε χρόνο ...dt με δυο μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ένα περιπολικό μετά από κλήση ρομά για δάγκωμα σκύλου σε τσιγγανόπουλο!





Το περιστατικό συνέβη στη περιοχή των Νεοκτίστων Ασπροπύργου, μια περιοχή που από κάποιους έχει δηλωθεί στις αρχές ως καταυλισμός στο συνολό της αφήνοντας τους κατοίκους εκτεθημένους κάθε φορά που συμβαίνει κάτι και χρήζουν προστασίας από την αστυνομία.





Είναι απορίας άξιο λοιπόν, το πως σε μια τέτοια περιοχή που οι αστυνομικές αρχές σχεδόν ποτέ δεν ανταποκρίνονται στις συμβατικές τους υποχρεώσεις ως προς την προστασία του πολίτη,  να έρχονται και μάλιστα με τριπλή αστυνομική δύναμη, όπως περιγράψαμε και παραπάνω...





Κατά πως φαίνεται, θέματα που "πουλάνε" στα δελτία ειδήσεων γίνονται ζητήματα άμεσης προσοχής από την αστυνομία, πόσο μάλιστα όταν το αδέσποτο ζωντανό δαγκώνει τσιγγανόπουλο! Ας μη ξεχνάμε πως "οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες" του τόπου μας έχουν "εξέχουσα θέση" σύμφωνα και με τα πρόσφατα λόγια του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) .





Εδώ, αξίζει να σημειωθεί πως το μικρό τσιγγανόπουλο έχει κι αυτό ψυχή όπως τα παιδιά όλου του κόσμου και θα μεταβεί σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, όμως όταν στο παρελθόν είχαν συμβεί παρόμοια περιστατικά με άλλα παιδιά η ολιγωρία της αστυνομίας ήταν χαρακτηριστική παρά τις πολλαπλές κλήσεις στην άμεση δράση από κατοίκους.





Όσο για το ζωντανό, μαρτυρίες κατοίκων περιξ της περιοχής του συμβάντος λένε πως το συγκεκριμένο σκυλί βρίσκεται στο σημείο περί τους 6 μήνες κακοποιημένο βάναυσα από ρομά της περιοχής χωρίς να έχει ενοχλήσει κανέναν από τους περίοικους.





Μια λαϊκή παροιμία λέει: "...το παιδί σου και το σκυλί σου, όπως το μάθεις", λογικό είναι λοιπόν ένα κακοποιημένο σκυλί στην προσπάθειά του να αμυνθεί να δαγκώσει κάποιον όταν νιώθει πως απειλείται. Κι αυτός ο κάποιος, για το σκυλί που η νοημοσύνη του δεν είναι υπεραναπτυγμένη, δεν έχει ηλικιακό όριο.





Από εκεί και πέρα ... τα συμπεράσματα δικά σας!










ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη

Άδεια Creative Commons
Στο A.P.N. - ASPROPYRGOS PRESS NEWSROOM χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές