Επίσπευση διαδικασιών μεταφοράς των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο


Σύσκεψη με θέμα την επίσπευση των διαδικασιών για τη μεταφορά των Φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο πραγματοποιηθήκε υπό τον κ. Νότη Μηταράκη, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. 

 

Βάσει χρονοδιαγράμματος, η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα αρχίσει εντός του Ιουλίου, ενώ εντός του έτους θα εκκινήσει η β΄φάση και οι διαδικασίες εκπόνησης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Τι θα γίνει στον Ασπρόπυργο:

Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις των φυλακών στον Ασπρόπυργο, θα αναπτύσσεται σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων, θα περιλαμβάνουν 14 πτέρυγες (χωρητικότητας 200 ατόμων η κάθε μία και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 617 εκατ. ευρώ.

Οι νεοσύστατες εγκαταστάσεις θα διαθέτουν όπως σχεδιάζεται, νοσοκομειακές υποδομές, ψυχιατρική πτέρυγα, χώρους θεραπευτικών προγραμμάτων, δικαστικές αίθουσες, πτέρυγες σχολικής εκπαίδευσης, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, πειθαρχικά κελιά, εργαστήρια, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για χώρους λατρείας.


Παράλληλα στον Κορυδαλλό...

Στον Δήμο Κορυδαλλού, θα προχωρήσουν ενέργειες για την αξιοποίηση της έκτασης των σημερινών φυλακών, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας από το ΤΑΙΠΕΔ και τα συναρμόδια υπουργεία.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υφυπουργού, Κώστα Κατσαφάδου, του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κώστα Παπαθανασίου, του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη και του δημάρχου Κορυδαλλού, Νίκου Χουρσαλά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη

Άδεια Creative Commons
Στο A.P.N. - ASPROPYRGOS PRESS NEWSROOM χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές