Τοποθετήθηκε στη βάση της η πεζογέφυρα των 100 τόνων στο Παλατάκι


 
Ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα η επιχείρηση της ανύψωσης και η πεζογέφυρα στέκεται πια στη θέση της, πάνω από τη Λ. Αθηνών, στο Παλατάκι.
Από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου 15/6 μπήκαν σε ισχύ κυκλοφοριακά μέτρα στη Λεωφόρο και πήραν θέση οι δύο τεράστιοι γερανοί. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία τοποθέτησης των αντίβαρων σε αυτούς. Αυτό ήταν το πιο χρονοβόρο τμήμα της επιχείρησης. Όλα έγιναν βάσει λεπτομερούς μελέτης που είχε εκπονηθεί, ώστε να σηκωθεί το μεταλλικό κατάστρωμα με τον χαλύβδινο τοξωτό φορέα του, να περιστραφεί και να “καθίσει” με ακρίβεια χιλιοστού πάνω στα τσιμεντένια βάθρα.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος περίπου 40 εργαζόμενοι τριών εταιρειών: της “Voutas” των γερανών, της “Δημητρίου”, που έφτιαξε τη μεταλλική κατασκευή, και της “Στάθης Κοκκίνης Τεχνολογία 2020” που είναι ο ανάδοχος του έργου.

Η πεζογέφυρα υπολογίζεται να δοθεί στην κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο. Για την αποπεράτωσή της απαιτούνται εργασίες που αφορούν ηλεκτρομηχανολογικά και τοποθέτηση ασανσέρ, γυάλινα στηθαία, βαψίματα, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου κτλ.

Η πεζογέφυρα στο Παλατάκι εντάσσεται σε ένα έργο 6 αντίστοιχων γεφυρών του Υπουργείου Υποδομών στο Λεκανοπέδιο (Κηφισίας, Παραλιακή, Λ. Αθηνών), με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής. Η συγκεκριμένη, με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2019.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη

Άδεια Creative Commons
Στο A.P.N. - ASPROPYRGOS PRESS NEWSROOM χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές