Brexit ? Όταν τα Νεόκτιστα άνοιγαν τον δρόμο του αποχωρισμού δεν μίλαγε κανείς σε αυτή τη πόλη !







Με αφορμή το θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από το λεγόμενο "Brexit", το Aspropyrgospress.gr άνοιξε το κουτί του χρόνου και γύρισε μερικά χρόνια πίσω όταν στην περιοχή των Νεοκτίστων ετοίμαζαν την δική τους αποχώρηση ...





Η παραβατικότητα αλλά και η συνεχιζόμενη αδιαφορία απο τη Δημοτική Αρχή για το συγκεκριμένο κομμάτι γης του Δήμου Ασπροπύργου έφερε τους κατοίκους της περιοχής σε αδιέξοδο σε σημείο που να θέλουν να βρουν τρόπο να αποχωρήσουν από τον Δήμο Ασπροπύργου και να προσαρτίσουν τα Νεόκτιστα στον γειτονικό Δήμο Χαϊδαρίου.





Αυτή η κίνηση, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, ήταν ένα προειδοποιητικό καμπανάκι προς πάσα κατεύθυνση που όμως ποτέ ιδιαίτερα η Δημοτική Αρχή δεν άκουσε ! 





Παρατρεχάμενοι έσπευσαν πίσω από την υπογραφή "κίνηση ενεργών πολιτών Νεοκτίστων", να χλευάσουν αυτή την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής ρίχνοντας μέχρι και προπαγανδιστικά φυλλάδια υπερ της παραμονής των Νεοκτίστων στον Δήμο Ασπροπύργου. Καμπάνια κανονική ! Τύφλα να ΄χουν οι "Μένουμε Ευρώπη" ! 





Και για του λόγου το αληθές : 










Εδώ αξίζει να σημειωθεί, πως τα Νεόκτιστα είναι μια συνοικία η οποία βρίσκεται σε πολύ οριακή θέση. Στην είσοδο της περιοχής υπάρχουν οι εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων, μιας επιχείρησης η οποία αφήνει πολύ χρήμα στον Δήμο Ασπροπύργου με τη μορφή των αντισταθμιστικών οφελών. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν τα Νεόκτιστα άνηκαν γεωγραφικά στον Δημο Χαϊδαρίου; Αυτόματα τα αντισταθμιστικά οφέλη θα έπερναν δρόμο προς Παλατάκι Χαίδαρίου μεριά !





Και επειδή έγινε λόγος για την ιδιαίτερη γεωγραφική θέση των Νεοκτίστων, υπενθυμίζουμε σε όσους δεν το γνωρίζουν πως η συνοικία περιστοιχίζεται από την περιφερειακή οδό "Αιγάλεω" (τυχαίο;) και πως σε περίπτωση που παρέμβασης της τροχαίας, αρμόδιο είναι το τμήμα της τροχαίας που βρίσκεται στο Χαϊδάρι στο ύψος του ΚΕΒΟΠ. 





Παράλληλα, μια παλιά "διαμάχη" σχετικά με το που ανήκει η παλιά Λίμνη Ρειτών (σήμερα γνωστή ως Λίμνη Κουμουνδούρου) έχει μείνει στην άκρη αλλά αν κάποιος αποφασίσει να σκαλίσει αυτό το θέμα, δεν μένει παρά οι εμπλεκόμενοι κρατικοί φορείς να πάρουν τις αποφάσεις τους για τα τελικά όρια των δυο δήμων και φυσικά για το που θα πρέπει να ανήκουν και τα Νεόκτιστα γεωγραφικά.





Κάπως έτσι συμβαίνουν τα πράγματα, σε μια στιγμή που το σχέδιο Καλλικράτης αυτονόμησε ολοκληρωτικά τον Δήμο Ασπροπύργου και έτσι τα Νεόκτιστα ως περιοχή αλλά και οι πολίτες που κατοικούν σε αυτήν βασανίζονται στην κυριολεξία μέρα με τη μέρα από την αδιάφορη στάση της Δημοτικής Αρχής για αυτό τον τόπο.





Τα συμπεράσματα δικά σας ... κι όσοι δεν ξέρετε τα Νεόκτιστα αρκεί μια επίσκεψη στην περιοχή για να διαπιστώσετε την τραγικότητα της κατάστασης !





ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη

Άδεια Creative Commons
Στο A.P.N. - ASPROPYRGOS PRESS NEWSROOM χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές