Ryanair: Θα απεργήσουν οι Βέλγοι πιλότοι της εταιρίας εντός του Ιουλίου


Οι Βέλγοι πιλότοι διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και πιο υψηλούς μισθούς!

Απεργία ανακοίνωσαν στις 15 και 16 Ιουλίου οι Βέλγοι πιλότοι της low cost αεροπορικής εταιρίας Ryanair. Μέσω του σωματείου τους διεκδικούν, όπως αναφέρουν στο Βελγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο VRT, υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων αναφέρθηκε ωστόσο, ότι οι απεργοί πιλότοι απαιτούν υψηλότερους μισθούς για να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό.

Οι πιλότοι που διαμένουν στο Βέλγιο είχαν δώσει διορία στην ιρλανδική αεροπορική εταιρεία μέχρι την Παρασκευή να επανεξετάσει τις προτάσεις της για μείωση του αριθμού των ημερών ανάπαυσης των πιλότων, οι οποίες, όπως υποστήριξαν, ήταν παράνομες.

Στο peak του καλοκαιριού, μια απεργία σαν αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει περίπου 140 πτήσεις από το αεροδρόμιο του Σαρλερουά. 

Παρόλα αυτά, δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι πιλότοι θα συμμετάσχουν στην απεργία και πόσες πτήσεις θα χρειαστεί να ακυρωθούν.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη

Άδεια Creative Commons
Στο A.P.N. - ASPROPYRGOS PRESS NEWSROOM χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές