Τρεις χιλιάδες κιλά από «αέριο γέλιου» κατασχέθηκαν σε επιχείρηση στη Λεμεσό


Αριθμός φιαλών με ποσότητα αερίου υποξειδίου του αζώτου – laughing gas, συνολικού βάρους 3,000 κιλών, κατασχέθηκε μετά από έλεγχο που έγινε από μέλη της Αστυνομίας και του Τμήματος Τελωνείων σε εμπορευματοκιβώτιο που εισήχθηκε πρόσφατα στην Κύπρο.


Το εμπορευματοκιβώτιο μεταφέρθηκε πρόσφατα στην Κύπρο με εμπορικό πλοίο που αφίχθηκε στο Λιμάνι Λεμεσού. Μεταφέρθηκε σε χώρο αποθήκευσης του Τμήματος Τελωνείων, από όπου αναμενόταν να παραληφθεί. Σε αυτό σήμερα έγινε έρευνα, μετά από πληροφορία και συνεργασία της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, του Αστυνομικού Σταθμού Ιωάννη, και του Τμήματος Τελωνείων, κατά την οποία ανευρέθηκαν στο εμπορευματοκιβώτιο, 24 μεταλλικές φιάλες, που πιστεύεται ότι περιέχουν αέριο υποξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως αέριο γέλιου, συνολικού βάρους 3,000 κιλών.

Οι 24 φιάλες με υποξείδιο του αζώτου κατασχέθηκαν για σκοπούς εξετάσεων, με την Αστυνομία να διερευνά υπόθεση παράνομης εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, εισαγωγέας των φιαλών με υποξείδιο του αζώτου είναι άντρας ηλικίας 34 ετών.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη.

Το υποξείδιο του αζώτου είναι φαρμακευτικό προϊόν, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς, ως αναισθητικό αέριο, σε μικρές χειρουργικές επεμβάσεις. Χορηγείται μόνο κάτω από την επίβλεψη ιατρού, αφού η χρήση του είναι επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Μεταξύ άλλων παρενεργειών, μπορεί να προκαλέσει οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και ανεπάρκεια του κυκλοφοριακού συστήματος να παρέχει οξυγόνο στον οργανισμό, ενώ περιστατικά νευρολογικής βλάβης έχουν αποδοθεί στην κατάχρηση του υποξειδίου του αζώτου.ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη

Άδεια Creative Commons
Στο A.P.N. - ASPROPYRGOS PRESS NEWSROOM χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές