Απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων των Νεοκτίστων μες τη ζέστη Κυριακάτικα από 6ωρη διακοπή ρεύματος


Ένα απίστευτο, αλλά άκρως Ελληνικό περιστατικό ταλαιπωρίας από πολύωρη διακοπή ρεύματος υπέστησαν οι κατοικοί των Νεοκτίστων Ασπροπύργου το απόγευμα της Κυριακής!
 

Κυριακή 24 Ιουλίου, κατακαλόκαιρο, με την θερμοκρασία στα ύψη, τους κατοίκους των Νεοκτίστων κλεισμένους στα σπίτια τους και στην ασφάλεια της δροσιάς που μπορεί να τους προσφέρει το κλιματιστικό ή ο ανεμιστήρας τους.


Στις 18:05, στην ευρύτερη περιοχή των οικοδομικών τετραγώνων που βρίσκονται εντός σχεδίου πέριξ της πλατείας στη διάβαση των τρένων, πέφτει το ρεύμα και ένα ξαφνικό μπλακ άουτ αρχίζει να γεμίζει ανασφάλεια τον κόσμο ο οποίος χάνει την ψυχραιμία του και καλεί στο βλαβοληπτικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να αναφέρει το συμβάν και να σπεύσουν άμεσα τα τεχνικά συνεργεία να διορθώσουν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε.


Η ώρα έχει πάει 20:30, σε λίγη ώρα νυχτώνει και σε νεότερη κλήση που γίνεται στο βλαβοληπτικό κέντρο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον εκτιμώμενο χρόνο αποκατάστασης της απρόσμενης αυτής διακοπής ρεύματος.


Η νύχτα απλώνεται στα Νεόκτιστα. Σε περιοχές κάτω από τις γραμμές του τρένου αλλά και στα σπίτια που βρίσκονται πάνω και πέρα από το γήπεδο του Ικάρου ρεύμα υπάρχει κανονικά καθώς υπάρχουν διαφορετικές παροχές ηλεκτροδότησης. Στην πολύπαθη περιοχή που υπάρχει το black out η ταλαιπωρία συνεχίζεται μέχρι που γίνεται το αμίμητο...


Από τις 18:10 που έγινε η πρώτη κλήση για την αναφορά της βλάβης, το τεχνικό συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ εντόπισε βραχυκύκλωμα λόγω σπινθηρισμών σε κολώνα κοντά σε καφενείο της περιοχής και ήρθε να το επιδιορθώσει στις 21:50!...μόνο που δεν έκανε απολύτως τίποτα καθώς όπως ανέφεραν περίοικοι, οι τεχνικοί τους έλεγαν ότι τέτοια ώρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι!


Σε γειτονικά σπίτια υπάρχουν παροχές όπου είναι δηλωμένη στην ΔΕΗ η χρήση συσκευών οξυγόνου από τους κατοίκους. Κι αφού το τεχνικό συνεργείο έσπευσε να αποχωρήσει από σημείο του προβλήματος και το βλαβοληπτικό κέντρο επέβαλε στις κλήσεις των ταλαιπωρημένων κατοίκων αναμονή 24ρων λεπτών μέχρι κάποιος να μιλήσει με υπάλληλο στο τηλεφωνικό κέντρο, έγιναν κλήσεις για αναζήτηση βοήθειας μέχρι και στο 112!


Παρόλα αυτά, το 112 απαντώντας στις κλήσεις παρέπεμπε τον κόσμο ξανά στο βλαβοληπτικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ καθώς το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συνδέουν τις κλήσεις που δέχονται με την ΕΛ.ΑΣ., την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και το Λιμενικό Σώμα!


Μια ακόμα κλήση γίνεται μετά κόπων, βασάνων και πολύωρης αναμονής στο 800 400 4000 του ΔΕΔΔΗΕ και επιτέλους απαντά υπάλληλος. Γίνονται παράπονα στα όρια της λεκτικής αντιπαράθεσης, ότι έχει σταλεί μήνυμα στους κατοίκους (μήνυμα που έχει θέση δέσμευσης από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ) ότι εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης του ρεύματος είναι η 22:05 αλλά έχουν προηγηθεί όλα όσα έχουμε προαναφέρει και ακόμα δεν έχεει επιλυθεί το ζήτημα ενώ παράλληλα ζωές κρέμονται από μια κλωστή καθώς λειτουργούν οι συσκευές οξυγόνου.


Γίνεται νεότερη αναφορά και καταγραφή της βλάβης μήπως και γίνει κάτι... Οι κάτοικοι απελπισμένοι κλείνονται στα σπίτια τους με αναμμένα κεριά και φακούς. Η ώρα έχει πάει 12 τα μεσάνυχτα. Είναι πλέον σίγουρο ότι δεν πρόκειται να έρθει το ρεύμα κι αν είναι να γίνει κάτι θα γίνει το πρωί... Καιρός για ύπνο μες την ανασφάλεια καθώς ούτε οι συναγερμοί δεν μπορούν να οπλιστούν αφού δεν τα τροφοδοτικά δεν μπορούν να δώσουν δύναμη σε καμία μπαταρία... η απελπισία παραμένει ζωγραφισμένη στα πρόσωπα του κόσμου καθώς η ζέστη παραμένει αφόρητη.


...και ξαφνικά... ΕΙΔΟΜΕΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ! Δωδεκάμιση ξημερώματα Δευτέρας, 6μιση ώρες ταλαιπωρίας έλαβαν τέλος. Επιτέλους ο κόσμος θα κοιμηθεί ήσυχα καθώς και τα κλιματιστικά πλέον επαναλειτουργούν και οι συναγερμοί οπλίζονται!


Προφανώς από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ η συμπεριφορά των τεχνικών αλλά και του βλαβοληπτικού κέντρου ήταν απαράδεκτη. Από την άλλη, σκεφτήκαμε πως καλοκαιριάτικα ίσως θα έπρεπε να γίνει αυτό το "γυμνάσιο" καθώς είναι "συνηθισμένα τα βουνά απ΄τα χιόνια". Βλέπετε, όταν πριν χρόνια είχε καεί ο υποσταθμός στα Νεόκτιστα είχε ξαναβυθιστεί ο τόπος στο σκοτάδι οπότε είμαστε όλοι πλέον μαθημένοι στην ταλαιπωρία !!!



ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη

Άδεια Creative Commons
Στο A.P.N. - ASPROPYRGOS PRESS NEWSROOM χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές