Καφετέρια στα Μέγαρα "ξέπλενε χρήμα" μέσω διακίνησης κοκαϊνης σε κουτάκια από παυσίπονα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκληματική οργάνωση "ξέπλενε χρήμα"  μέσα σε καφετέρια στα Μέγαρα και διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή.


Το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και αστυνομικών σκύλων, εξάρθρωσε σπείρα που έκρυβε ποσότητες κοκαϊνης μέσα σε κουτάκια από παυσίπονα και στη συνέχεια τα προωθούσε σε "εκλεκτή πελατεία".

Ένας 27χρονος έκρυβε τα ναρκωτικά αλλά ήταν υπεύθυνος επίσης για την διακίνηση και την τιμή πώλησης των ποσοτήτων που "εσπρωχνε".

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, ένας 31χρονος διακινητής στην περιοχή των Μεγάρων συνελήφθη και αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί σκύλοι εντόπιζαν τα ναρκωτικά σε σημεία όπως κάτω από γλάστρες, πέτρες και άλλα σημεία της αυλής σπιτιού, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Τις πρωινές ώρες της 27/6/2023 στα Μέγαρα, συνελήφθη επίσης ένας 34χρονος, ο οποίος φέρεται ως υπαρχηγός της οργάνωσης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από τις αρχές αναζητείται 27χρονος αλβανικής υπηκοότητας, ως ο αρχηγός της οργάνωσης. Παράλληλα, αναζητείται και ένα άγνωστο μέλος της σπείρας. Σε βάρος και των δυο έχει σχηματισθεί δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν από τον περασμένο Απρίλιο και ο καθένας είχε συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 16 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη 10 γραμμαρίων
  • Ποσότητα κάνναβης
  • Κουτάκια από φαρμακευτικά δισκία εντός των οποίων αποθήκευαν τις προς διακίνηση ναρκωτικές ουσίες
  • 3 αυτοκίνητα
  • Χρηματικό ποσό 19.358 ευρώ
  • Κινητά τηλέφωνα και πακέτα σύνδεσης
Η καφετέρια όπου φέρεται να διοχετεύονται προς νομιμοποίηση τα κέρδη των παράνομων εσόδων τους είναι στο στόχαστρο ερευνών από τις αρχές και ο αρχικός συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη

Άδεια Creative Commons
Στο A.P.N. - ASPROPYRGOS PRESS NEWSROOM χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές