Ξεκίνησε η ανάπλαση του ιστορικού κινηματογράφου Σίνε-Ελευσίς


Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του ιστορικού κινηματογράφου «Σίνε Ελευσίς» στην Άνω Ελευσίνα.


Πρόκειται για ένα από τα πλέον εμβληματικά κτήρια που διαθέτει ο Δήμος Ελευσίνας, η αγορά του οποίου πραγματοποιήθηκε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, με τη σύμβαση που υπεγράφη στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η αγορά υλοποιήθηκε από τα 20 εκατομμύρια που διεκδίκησε και έλαβε ο Δήμος Ελευσίνας από το Υπουργείο Εσωτερικών, για αγορές υποδομών.

Το πλήρες κόστος των εργασιών ανάπλασης έχει αναλάβει, μέσω χορηγίας, η εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια», - θυγατρική του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, μετά και τη σχετική υπογραφή του Συμφώνου Αμοιβαίας Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ελευσίνας, 2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και της εταιρείας.

Με την ανακατασκευή του κτηρίου, συνολικής επιφάνειας 1.015,16 τ.μ., η Ελευσίνα πρόκειται να αποκτήσει την πρώτη στεγασμένη θεατρική σκηνή, με σκοπό τη φιλοξενία κλειστών θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών και καλλιτεχνικών δράσεων.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η ανάπλαση του ιστορικού κινηματογράφου της πόλης μας θα σημάνει μία νέα εποχή για την Ελευσίνα. Το Ελευσίς, ως ένας χώρος αναμνήσεων για τους περισσότερους από εμάς, θα αποτελέσει ένα στολίδι για την Άνω Ελευσίνα και έναν χώρο που θα χαρούν και οι επόμενες γενιές. Η ανάπλαση γίνεται με χορηγία από τα Ελληνικά Πετρέλαια, που έχουν αναλάβει πλήρως το κόστος των εργασιών και πρόκειται για τη μεγαλύτερη χορηγία που έχει κάνει ποτέ η εταιρεία στον Δήμο μας! Γιατί εμείς, διεκδικούμε! Και διεκδικούμε καθημερινά!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη

Άδεια Creative Commons
Στο A.P.N. - ASPROPYRGOS PRESS NEWSROOM χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές